De producten van de Chinese fabrikant Huawei staan erom bekend buitengewoon goed te functioneren in extremere omstandigheden. De kwaliteit van de Carrier Grade Hardware heeft een extreem laag uitvalpercentage, waardoor het niet vreemd is dat je deze Huawei Servers vaak terugvindt bij grote telecommunicatiebedrijven zoals KPN en T-Mobile, overheidsinstellingen, nutsbedrijven, transportbedrijven en organisaties in de financiële sector.

Offerte Aanvragen?

Neem contact op met NXS Networks voor een vrijblijvende offerte voor een maatwerk Huawei Server.

Carrier Grade Servers

Huawei levert een groot arsenaal een krachtige servers, allemaal aangedreven door de meest snelle en up-to-date Intel technologie. Het bedrijf produceert inmiddels vier soorten servers met elk haar eigen toepassingsgebied. Zo zijn er servers gericht op IT infrastructuur consolidatie, de zogeheten converged systemen. Er zijn servers speciaal voor gebruik in kritieke omgevingen. Servers welke geschikt zijn voor de inzet op grotere schaal en last but not least de rackservers. De kast waarin IT-apparatuur geplaatst kan worden noemt men een rack. Door gebruik te maken van zo'n kast kan men de apparaten overzichtelijk en goed georganiseerd opstellen in de serverruimte. Dit verkleint de kans op storingen aanzienlijk, kabels lopen niet chaotisch over de vloer en de koeling van de serverruimte zal vele malen efficiënter werken. Huawei levert onder andere Enterprise Class grade rack servers, welke flexibel naargelang de toepassingsvraag zijn aan te passen.

Waarom Huawei Servers?

Server Hardware van Huawei beschikt over een Hot-Swap Power Supply (1+N). Dit zal voor de leek klinken als abracadabra, maar de term is in feite redelijk gemakkelijk uit te leggen. Hot-Swap is een proces dat de mogelijkheid biedt een elektronisch apparaat of een module te verwijderen of toe te voegen, zonder dat men de behuizing open hoeft te maken. Het is zelfs niet eens nodig om het systeem af te sluiten of uit te schakelen. Het stukje "Power Supply" geeft vervolgens aan dat het mogelijk is om de voeding van het apparaat te vervangen zonder dat het nodig is de server uit te zetten. Carrier Grade Hardware van Huawei beschikt eveneens over een Hot-Swap Fan. Dit biedt de mogelijkheid de ventilator van het apparaat te vervangen op dezelfde wijze als hierboven omschreven.

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Vraag vrijblijvend een consulting gesprek aan bij NXS Networks voor een maatwerk oplossing op maat van Huawei.

Extreme Omstandigheden

In veel gevallen staat de apparatuur in een serverruimte continu aan. Dit kan ervoor zorgen dat de temperatuur in de ruimte flink oploopt. Hoewel steeds meer systemen prima functioneren bij hogere temperaturen bezitten de servers van Huawei een bijzonderheid. Ze hebben namelijk een werktemperatuur welke tussen de 5ºC en 45ºC ligt. Dit geeft de mogelijkheid om de temperatuur in de serverruimte wat hoger op te laten lopen dan normaal. Dat brengt direct een aantrekkelijke kostenbesparing teweeg omdat u de ruimte niet of nauwelijks hoeft te koelen.
Huawei Servers beschikken over een zogeheten Fault Diagnosis & Management (FDM). Dit is een mechanisme dat automatisch alle foutinformatie verzameld van de server. Daarnaast voert het analyses uit, stelt het diagnoses en alarmeert wanneer dit nodig is. Hierdoor wordt de foutafhandeling beduidend korter wat de impact van fouten aanzienlijk verkleint.

Management Systeem

De BMC (Baseboard Management Controller) van Huawei Carrier Grade Hardware verschaft een serie beheertools voor onder andere het bewaken, beveiligen en implementeren van de serverhardware status, alsmede voor de energiebesparing van het apparaat.

Crash Recovery Systeem

Dankzei een zeer uitgebreid serverbeheer is mogelijk door de gestandaardiseerde interfaces van het apparaat. Dit is gebaseerd op de door Huawei in eigen beheer ontwikkelde management chip Hi1710. Wanneer zich een server software crash voordoet, worden de laatste 15 seconden van de console standaard opgenomen zodat er een uitgebreide analyse gemaakt kan worden.

Service Level Agreement (SLA)

Wanneer u een SLA bij ons afneemt is er de keuze uit twee verschillende pakketten. Dit geeft ons de mogelijkheid u een nóg betere en uitgebreidere garantie te bieden. Zo is er allereerst de Next Business Day SLA. Mocht de server onverhoopt niet meer naar behoren werken, dan wordt een vervangend apparaat de volgende werkdag op de desbetreffende locatie afgeleverd. Mocht dit niet spoedig genoeg zijn, dan is er tevens een SLA die de garantie biedt dat het apparaat binnen 4 uur weer operationeel is. Afhankelijk van uw eisen en wensenpakket kiest u een geschikte Service Level Agreement die bij u en uw bedrijf past.

Wanneer u een offerte wilt aanvragen voor de levering van Server Hardware van Huawei, kunt u heel eenvoudig contact met ons opnemen via het contactformulier op onze website.

Vragen? Neem contact op