Daan Montijn
Geschreven door:
Daan Montijn
Mar 31, 2022

Online kan je veel tips voor een goede website vinden, veel van deze tips heb ik geprobeerd met een test website wat niet altijd een groot success was. Niet alle tips zijn even praktisch of zoekmachine vriendelijk, en daarom deel ik jou de volgende tips voor een goede website om jou een stapje verder te helpen met jou toekomstige projecten.

Deze tips worden vaak toegepast op websites van klanten bij NXS Networks en deze tips hebben binnen mijn eigen ervaring altijd goede resultaten gegeven.

6 Tips voor een goede website

De volgende 5 tips voor een goede website pas ik bijna altijd toe bij een nieuw project of aan een maatwerk website voor een klant. Het is namelijk belangrijk om te weten dat jou website altijd goed en makkelijk leesbaar moet zijn. Zodat mensen zo min mogelijk moeite moeten doen om je pagina’s en artikelen te kunnen lezen en begrijpen wat jij aan hun wilt vertellen. Met een overzichterlijk opbouw van je website behoud je bezoekers op je website waardoor je meer kans hebt op conversie.

Meer conversie draaien zoals verkopen via een webshop of via jou affiliate artikel verdien jij geld via jou website. En als jij een eigen bedrijf hebt waar jij diensten aanbiedt dan wil je natuurlijk ook dat mensen jou diensten afnemen zodat jou bedrijf groeit in omzet. Conversie is daarom juist belangrijk en daarom wil jij een overzichterlijke website zodat je je bezoekers zo min mogelijk moeite hoeven te doen om te begrijpen wat jij wilt vertellen of verkopen.

Afbeeldingen

Een goede webhosting met domeinnaam

Webhosting is een fundamenteel onderdeel voor jou website, een goed partij zorgt ervoor dat je website snel laadt en online is. Binnen Nederland zijn meer dan genoeg webhosting partijen en dat bieden wij ook aan binnen onze eigen bedrijfs. Je kan meer lezen over onze webhosting op onze hosting diensten pagina en vorrige blog artikel.

Meer informatie Over onze webhosting

Kiezen van de juiste webhosting partij met een goede reputatie is een essentieel basis voor het online zetten van je website. Het kiezen van de juiste partij is erg belangrijk omdat enkele partijen namelijk teveel websites op één server zetten waardoor je website langzaam wordt. Hierdoor raak je al heel snel conversie kwijt omdat mensen te lang moeten wachten voordat de pagina geladen is.

Daarom zetten wij maximaal 30 websites op een enkele server met toegewezen resources zoals RAM en CPU wat speciaal voor jou pakket bedoeld is zodat jou website altijd snel zal laden.

Overzicht van je website

Een website met een goede overzicht helpt niet alleen met het vinden van de juiste informatie maar houdt de bezoeker ook tevreden. Ze kunnen met minder moeite de juiste informatie vinden op jou website en zullen dan ook eerder producten of diensten van je afnemen. Daarom is dit juist een goede redenen om een overzichterlijke pagina structuur te hebben op jouw website.

Vaak genoeg merk ik bij mijzelf dat ik een website weg klik zodra er teveel zinloose informatie of elementen op staat. Met als gevolg dat ik verder ga zoeken op zoekmachines zoals Google voor een andere bron van informatie of webshop waar ik het product aan kan schaffen.

Afbeeldingen

Opbouw van je website

De opbouw van een website bepaald een grote rol van de structuur van je website en gebruikers ervaring. Dit bepaald namelijk hoe structureel je website is waardoor je organisch gaat groeien met zoekmachines en gebruikers gaan reagereren op jou website. Zoekmachines zoals Google en Bing kijken bijvoorbeeld hoe jij met je headings en afbeeldingen (formaat) omgaat en rekent jou daar ook op af.

Een pagina begint altijd namelijk één keer met een Heading 1, daarna maak je gebruik van kleinere headings zoals H2 als een sub onderwerp en daarna pas een H3 voor aanvulling binnen de H2 enzovoort.

Persoonlijk probeer ik mijzelf te beperken tot maximaal een heading 3 te schrijven, waardoor het nog goed te volgen is voor de meeste mensen. Soms bij een diepgaand artikel over een onderwerp met veel sub onderwerpen kom sporanisch bij heading 4. Gelukkig gebeurt dat niet zo vaak is mijn ervaring tenzij het gaat over een bepaalde video game review.

Afbeeldingen

Afbeeldingen & Data klein houden

Meeste afbeeldingen die ik gebruik op mijn websites en op die van mijn klanten zijn 1280 pixels breed of lang. Mijn persoonlijke redenen om dit als basis afmeting gebruiken in WEBP formaat is een goed balans tussen veel schermformaten. Zelfs op hogere resoluties ziet het er alsnog zeer goed uit omdat webp goed meeschaalt met jou resolutie.

Meeste afbeeldingen die ik gebruik op mijn websites en op die van mijn klanten zijn 1280 pixels breed of lang. Mijn persoonlijke redenen om dit als basis afmeting gebruiken in WEBP formaat is een goed balans tussen veel schermformaten. Zelfs op hogere resoluties ziet het er alsnog zeer goed uit omdat webp goed meeschaalt met jou resolutie.

Door afbeeldingen te gebruiken in webp formaat kost het ook minder bandbreedte voor mobiele gebruikers om je pagina te laden, waardoor ze minder lang hoeven te wachten tot jou pagina geladen is op hun apparaat. Afbeeldingen converteren naar webp is snel en gemakkelijk en daar heb je veel verschillende WordPress plugins voor.

Afbeeldingen

Content schrijven en volhouden

Consistent schrijven is een belangrijk element voor iedere website in het algemeen, ik zelf raad aan om minstens één keer per week een artikel te schrijven. Door artikelen te schrijven wordt je ontdekt op nieuwe zoekwoorden. Hiermee worden andere pagina’s met interne links ook mee genomen die jij aanmaakt binnen je artikel of pagina.

Door relevante pagina’s of artikelen door te linken in je berichten of pagina’s geef je een stukje waarde aan een andere pagina. Waardoor het elkaar versterkt, dit is namelijk erg belangrijk voor elk artikel die jij online zet in je blog of website. Naast interne links aanmaken binnen jou artikelen en/of pagina’s moet je er wel rekening mee houden dat je dit niet teveel doet.

Ik beperk mijzelf tot maximaal drie tot vier interne links met een enkele externe link binnen een artikel. Omdat dat geen meerwaarde geeft maar eerder een nadeel is voor de pagina of het artikel wat jij online wilt zetten. Dit heeft onder andere te maken met hoe zoekmachines kijken naar jou content.

Afbeeldingen

Kwaliteit content schrijven

Content moet uniek zijn en met kwaliteit geschreven worden naar leesbaarheid voor je bezoekers waardoor ze langer op je pagina blijven. Ook wordt er gekeken naar de plagiaat score wat kortweg inhoud kopieren en plakken is van andere artikelen wat al online staat. Er zijn er veel verschillende regels over dit onderwerp te vinden op andere websites kortweg; je mag niet de content van andere mensen knippen en plakken en voor jezelf te gebruiken.

Content kopieren van een ander is namelijk illegaal, recent heeft de kamer van koophandel (KVK) een artikel gepubliceerd. Dit artikel gaat over auteursrechten hier in staat duidelijk uitgelegd wat voor gevolgen dit kan hebben.

Conclussie

Zelf vind ik het altijd fijn als er een opsomming is met informatie over wat ik online lees. Hier vind je de volledige samenvatting van deze 6 tips voor een goede website. Hopelijk kan je met behulp van deze 6 tips voor een goede website verder komen voor jou toekomstige projecten.

  • Goede webhosting
  • Relevante domeinnaam
  • Overzichterlijk
  • Structureele opbouw
  • Afbeeldingen / data zo klein mogelijk houden
  • Consistent artikelen publiceren

Interesse? Begin vandaag met onze webhosting diensten.

Bestel vandaag je webhosting pakket bij NXS Networks en start gelijk met je nieuwe website. Je kan onze pakketten bestellen via de onderstaande knop.

Bestel nu
ApiSCP Controle Paneel