hero image
 

Hoe maak je een Minecraft Server?

Minecraft is een populaire game wat je ook online kan spelen met vrienden en/of familie. Maar hoe maak je een Minecraft server? Dat wordt hier uitgelegd.

Daan Montijn
Geschreven door:
Daan Montijn
Sep 7, 2021

Tegenwoordig kan je op verschillende manieren Minecraft servers starten waardoor je met andere mensen online kan spelen. Een Minecraft server kan je op verschillende manieren installeren en online zetten bij een hosting provider. Bij NXS Networks heb je al een Minecraft Server vanaf 3,75 Euro en wordt meteen opgeleverd na betaling. En deze pakketten zijn inclusief DDOS Bescherming en alle handige functies van ons controlepaneel.

Voorbereiding van een Minecraft Server Starten

Een goede voorbereiding is het halve werk hier zit ook het meeste tijd in om je server goed te lanceren voor je spelers. Daarom is het belangrijk om alles goed op papier te zetten met wat jij precies wilt doen en uit je Minecraft server wilt halen. Denk bijvoorbeeld aan welke versie van de server jij wilt draaien zoals Minecraft versie 1.12.2 voor mods of de nieuwste met plug-ins en welke wil jij gebruiken?

Hiervoor heb ik een handige checklist voor je gemaakt wat helpt om jou te helpen met het bedenken van je Minecraft server structuur. Persoonlijk heeft deze checklist mij altijd geholpen om een server op een goede manier te lanceren voor andere mensen.

Minecraft Server Doel

Stel een doel voor je server

Een voorbeeld van een doel dat mensen door een stad kunnen wandelen met activiteiten en rollenspellen kan spelen. Ook kan je een grotere server maken met Minecraft MMO wat al bijzonder veel content heeft om je spelers bezig te houden.

Modpacks is ook een manier om inhoud aan je server te geven zonder dat je zelf veel voor hoeft te doen. Met deze vorm van Minecraft moet je wel rekening houden met verschillende versies binnen de mods. Als je spelers op je server wilt moet je ze echter wel de juiste versie doorgeven wat jij gebruikt op je server. Anders krijgen ze een foutmelding tijdens het verbinden naar je server en haken mensen best snel af.

Bij onze Minecraft Hosting makkelijk te installeren via onze controle paneel en het beheren van je mods met een enkele druk op de knop geregeld is. Het enige wat jij hoeft te doen is de client te installeren via de Curseforge Client en je kan meteen beginnen met mensen uitnodigen en spelen. Het enige waar jij rekening mee hoeft te houden is hoeveel RAM-geheugen jou modpack nodig heeft.

Minecraft Server

Hoe maak je een Minecraft server?

De makkelijkste manier om een Minecraft server te maken is bij een hosting partij te gaan wat voldoet aan jou wensen. Iedere Minecraft hosting is net even iets anders en hebben hun eigen hardware en manier om de servers te leveren. Hierdoor kan het best wel lastig zijn om een goede partij te vinden voor jou prijs wat je wilt betalen. Daarom is het juist belangrijk om bij verschillende partijen te kijken omdat iedereen het anders aanpakt waardoor de aanbieding anders is.

Buiten dat verschillende partijen het anders aanpakken heb je ook kwaliteit verschillen omdat iedereen het anders aanbiedt en host. Met de pakketten van NXS Networks heb je bijvoorbeeld standaard DDOS Bescherming en kan je met een enkele druk op de knop verschillende versies, plug-ins en mods installeren. Wat bij een ander partij geheel anders kan zijn omdat hun andere controle paneel hebben en / of geheel ander systeem gebruiken.